5 användbara tips för ett vackert och välmående hår.

1. Om du sätter upp håret ofta, variera var du sätter hårsnodden. Om du alltid har den på samma ställe så sliter du alltid på samma hårstrån. Prova att sätta upp håret högt på huvudet eller lågt i nacken.  Variera med att ha det på olika sidor eller varför inte prova flätor? På detta sätt minskar du slitaget på ditt hår och får dessutom olika stilar på ditt hår varje dag. De bästa snoddarna att använda är de i tyg utan metallspänne. Metallspännet sliter mer på håret och det gör också vanliga gummiband.

2. Vi har en (förhoppningsvis) solig vår och sommar framför oss, och som bekant så sliter sol och salta bad på våra hår. Börja redan nu att bygga upp ditt hår genom att göra en ordentlig inpackning minst en gång i veckan. Gör hellre inpackning ofta, med kortare verkningstid, än sällan med flera timmars verkningstid. Håret blir mjukare, glansigare och mer slitstarkt med regelbunden användning av inpackning. Vi på Hår & Skönhet har olika inpackningar för alla hårtyper, så kom in till oss så hjälper vi Dig att hitta rätt inpackning för just Ditt hår.

3. Investera i bra verktyg! Det är värt att lägga pengar på bra verktyg till ditt hår. De är hållbara samt mer skonsamma mot ditt hår.
Borstar du håret ofta? Investera i en bra och ordentlig borste. Sylar du håret mycket? Då är en GHD Styler helt rätt. Med den kan du bland annat platta, locka, våga, krusa, vippa och få upp volym. Du har allt i ett verktyg, med andra ord du sparar plats också. Du behöver inte ens byta munstycke!

4. När vi ändå är inne på värmeverktyg. Så är det inte helt fel att använda ett värmeskydd när man plattar eller fönar det. Värmeskyddet lägger sig som en skyddande tunn hinna runt hårstrået. Vi har lite olika värmeskydd att välja mellan. Både i krämform och i sprayform.

5. Slitna toppar suger näring från resten av håret. Klipp håret regelbundet även om du vill spara till långt hår. Vi rekommenderar 5-8 veckor kan vara lagom.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0